در این مقاله سعی می شود که شما با مفهومی به اسم native آشنا شوید حتما کسانی که در زمینه موبایل کار می کنند این اسم به گوششان خورده است. در موبایل دو دسته بندی وجود دارد دسته بندی اول مربوط به غیر native و دسته بندی دوم مربوط به native می شود که درباره سیستم عامل های اندروید و iOS می باشد. اما برای فهم بیشتر اینها ما تصمیم گرفتیم این معرفی ها را با توضیحات کامل در این مقاله وب ویژن اختیارتان قرار دهیم تا شما در آینده بهترین عملکرد را ارزیابی کرده و در برنامه نویسی های خود از آنها استفاده کنید.
مفهوم کلی Native
در زبان فارسی به معنی بومی می باشد ما می خواهیم از نظر برنامه نویسی آن را معنا و بررسی کنیم، پس ما همراه باشید.
امروزه توسعه دهندگان کسب و کارها از برنامهنویسان فریلنسر و یا شرکتهای برنامهنویسی کمک میگیرند. استفاده از ویژگی های UI و UX از یک سو و همچنین میزان کارایی تکنولوژیهای انتخابی از سوی دیگر، به آنها کمک میکند تا بتوانند پروژه را با موفقیت به پایان برسانند. انتخاب پلتفرم کد نویسی در اپ های موبایل که لازم است بدانید، با ظهور پلتفرمهایی همچون زامارین، آیونیک، فونگپ، تیتانیوم و غیره در مقابل پلتفرمهای نیتیو، بسیاری از صاحبین کسبوکارها را بر سر دوراهی قرار می دهد که آیا سفارش یک اپ هیبریدی بدهند یا نیتیو، برای مثال، آیا اپلیکیشن مد نظر برای کاربران سیستمعامل Android است یا iOS؟ اینکه از راهکارهای نیتیو جهت توسعه استفاده شود یا از راهکارهای به اصطلاح هیبریدی یا کراسپلتفرم؟ کاملاً بستگی به اهداف شرکت توسعهدهنده دارد. مهم نیست کدام روش را انتخاب میکنید، هر روش برای خود دارای نکات مثبت و منفی است که در ادامه به بررسی تکتک آنها خواهیم پرداخت. اپهای نیتیو هر پلتفرم به وسیلهٔ زبان مخصوص آن پلتفرم ساخته میشوند؛ برای سیستمعامل Android از جاوا یا کاتلین استفاده میشود، برای ویندوز زبانهای #C و VB. NET استفاده میشود و برای برنامهنویسی iOS از زبانهای Swift یا Objective-C استفاده میشود.
مزایای برنامه نویسی native
مهمترین مزایای برنامه نویسی native عبارتند از:
رابط کاربری:
برنامهنویسی نیتیو از امکانات برنامهنویسی توسعه داده شده برای آن پلتفرم استفاده میکند، ظاهر یا همان User Interface برنامهٔ ساخته شده، ظاهری آشنا برای کاربر است و همین مورد می تواند باعث موفقیت آن اپلیکیشن در میان کاربران شود.
پرفورمنس:
علاوه بر ظاهر، برنامهنویسی نیتیو برای زمانی که کارهای زیادی بر روی اطلاعات باید صورت گیرد و یا حجم زیادی از تصاویر یا ویدیوها مورد پردازش قرار گیرند، مناسبتر است. عموماً برنامههایی که به صورت نیتیو نوشته شدهاند به دلیل آنکه مستقیماً با سیستمعامل در ارتباط هستند و میتوانند با امکانات منحصربهفرد ساخته شده برای آن پلتفرم کار کنند، در هنگام اجرا یا لگ ندارند یا لگهای بسیار کمی دارند و همین مسئله منجر به ایجاد UX بهتری خواهد شد.
موقعیت بهتر در بین کاربران:
چرا که کاربران با روی آوردن به سرعت و کیفیت اینگونه اپلیکیشن ها را بیشتر دوست دارند و این مورد در بازار نیز بهتر دیده می شود.
یکپارچگی بیشتر با پلتفرم:
اپلیکیشن هایی که با این مضمون نوشته می شوند روی پلتفرم های مختلف بدون لگ و عدم ناهماهنگی با سیستم عامل شخص کار می کنند به این علت کاربر احساس یکپارچگی بیشتری با وسیله هوشمندش می کند.
معایب برنامهنویسی Native
برنامه نویسی native هم همچون تمام برنامه نویسی ها از نقاط ضعف و قوتی برخوردار است که در اینجا اشاره به نقاط ضعف این برنامه نویسی پرطرفدار خواهیم داشت که شامل :
زمانبر بودن:
ممکن است کد مشابه برای پلتفرمهای مختلف قابل استفاده نباشد و نیاز باشد تا برنامهنویس زمان بیشتری را برای تبدیل کد به پلتفرم هدف صرف نماید یا حتی کد مورد نظر را بازنویسی کند. برای اینکه یک شرکت کد خود را بر روی چند پلتفرم به صورت نیتیو پیادهسازی کند، نیاز است تا برنامهنویسان حرفهای که در حوزهٔ خاصی تخصص دارند را برای انجام پروژه استخدام کند؛ بسته به پلتفرمی که هدف شرکت است، حداقل به ۲ برنامهنویس نیاز است. برای مثال، برنامهنویسی که وظیفهٔ توسعه بر روی پلتفرم اندروید را بر عهده دارد و برنامهنویس دیگر وظیفه توسعهٔ اپلیکیشن بر روی پلتفرم iOS.
گرانتر تمام شدن:
هزینه ای که باید صرف برنامه نویسی بشود ممکن است هزینه را به ۲ تا ۳ برابر روش هیبریدی افزایش دهد که مسلماً این اختلاف هزینه نسبتاً قابلتوجه برای کارفرما خیلی توجیهپذیر نخواهد بود.
دیدگاه شما