طراحی سایت برای شرکتها، سازمان ها و ادارات، نهادهای دولتی و خصوصی، اشخاص، پزشکان، مهندسان، فروشندگان، تولیدکنندگان و ارایه دهندگان خدمات این امکان و فرصت را ایجاد می کند که آنها در فضای اینترنت کسب و کار خود را راه اندازی نموده و در پهنه ی فضای مجازی جایگاه و پایگاه ویژه ی خود را داشته باشند تا بتوانند خیل عظیم کاربران اینترنت را به مشتریان و یا مخاطبان خود تبدیل نمایند.
آمارها نشان می دهد که حضور افراد در دنیای مجازی رو به گسترش است و از میزان حضور فیزیکی برای فعالیتهای آموزشی، تجاری، درمانی، خدماتی و سایر فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کاسته می شود.
پیشینه طراحی سایت
برای رهیابی پیشینه طراحی سایت، نگاهی به تاریخچه اینترنت و پیدایش مرورگرها رهگشاست.
با سرمایه گذاری شخصی بنیاد ملی علوم آمریکا برای ایجاد یک ستون فقرات اینترنت جدید، سبب شد تا مشارکتهای جهانی آغاز گردد و از اواسط دهه ۱۹۹۰، اینترنت بصورت یک شبکه همگانی و جهانشمول در آمد. تولد اینترنت، زندگی ما را دستخوش تغییرات بسیاری کرده است، از سبک زندگی گرفته تا نوع روابط، داد و ستد و … همچنین زمینه ساز بوجود آمدن صدها شغل و صنعت بویژه در کشورهای در حال توسعه شده است.
یکی از این مشاغل جدید، طراحی سایت می باشد. این حرفه و صنعت همراه با توسعه اینترنت در حال پیشرفت است.
در سال 1989، “تيم برنرز لي” ، براي ايجاد يک پروژه متن باز جهاني که بعدا به عنوان وب جهان گستر شناخته شد، تلاشهایی آغاز نمود.
سر تیموتی جان برنرزلی (Sir Timothy JohnBerners-Lee) فارغالتحصیل دانشگاه آکسفورد و مخترع وب جهانگستر، یک ابتکار فرا رسانهای تحت اینترنت برای به اشتراک گذاری جهانی اطلاعات در شبکه سرن (CERN)، لابراتوار فیزیک هستهای اروپا، در ۱۹۸۹ بود و در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۰ به کمک رابرت کیلیو و یک دانشجوی جوان در سرن، او اولین ارتباط موفقیتآمیز بین یک میزبان و کاربر پروتکل انتقال ابرمتن از طریق اینترنت را برقرار کرد. مشخصاتی که او از URI, HTTP و HTML استخراج کرده بود به عنوان فناوری وب منتشر شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع مقاله “ تاریخچه پیدایش اینترنت ” و مقاله “ تاریخچه طراحی سایت ” را مطالعه فرمایید.
اهمیت طراحی سایت
با گسترش شهرنشینی، افزایش ترافیک، کاهش حوصله مردم از طرفی و دسترسی آسان به اینترنت در هر جا و مکان و امکان استفاده از آن از طریق دستگاه های مختلف مثل تبلت، گوشی تلفن همراه، پی سی و غیره از طرف دیگر موجبات علاقمندی و گرایش افراد به استفاده از وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی مختلف در جهت برآورده ساختن نیازها، تهیه کالا، اخذ خدمات، کسب اطلاعات و … شده است.
با توجه به موارد فوق اگر شما برای خود سایت اختصاصی نداشته باشید مجموعه، کالا و تولیدات، خدمات ، فعالیت ها و سایر پتانسیل های شما توسط کاربران اینترنت دیده نخواهد شد. لذا مهمترین اهمیت طراحی سایت اینست که شما را در معرض دید و بازدید روزانه ی میلیون ها کاربر قرار می دهد که با استفاده از این فرصت می توانید خدمات، توانمندیها، محصولات خود را به عموم مردم نشان داده و معرفی کرده و آنها را بسمت خرید از سوق دهید.
آمارها نشان می دهد که تاکنون یک میلیارد و 500 هزار سایت فعال وجود دارد، لذا شما نیز با طراحی سایت وِیژه ی خود از این قافله عقب نمانید. جالب است بدانید با وجود جمعیت 7 مییارد و 900 هزار نفر در جهان، مرز استفاده کنندگان از اینترنت از 4 میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر گذشته و امروز اقتصاد اینترنت به ۵ تریلیون دلار رسیده و به پنجمین اقتصاد بزرگ جهانی نائل شده است. همچنین آمار کاربران اینترنت در ایران بالغ بر 57 میلیون نفر است.
طراحی سایت و کمپین های بازاریابی
طراحی سایت می تواند در موفقیت یا شکست کمپین بازاریابی کسب و کار شما تاثیر مستقیم داشته باشد. گرچه سایر ابزارهای کمپین تبلیغاتی می تواند مردم را بسوی خود جذب نماید، لیکن طراحی سایت شما تعیین می کند که آیا آنها اقدام به خرید می کنند یا خیر.
طی پژوهش های انجام شده، تقریبا 75 درصد از صاحبان مشاغل قصد راه اندازی کسب و کار خود بصورت آنلاین را نیز دارند.
بهینه سازی هر مرحله از استراتژی بازاریابی که شامل طراحی سایت حرفه ای و مناسب نیز می باشد، تمرکز بیشتری را می طلبد.
جزئی ترین نکات، حتی نما و ظاهر سایت می تواند بطور قابل توجهی اهداف بازاریابی و فروش را بهبود بخشیده و یا تحت الشعاع قرار دهذد.
طراحی سایت خوب قبل از پیاده سازی ساختار و فرم های مرسوم، رابط کاربری ساده و مستقیم و منوهای بصری را می طلبد.
در این زمینه بخوانید: اهمیت طراحی سایت در کمپین تبلیغاتی و بازایابی
طراحی سایت و برند سازی
طراحی سایت موفق می تواند اهمیت و اُبهت نمایه تجاری را بالا ببرد و در نتیجه افراد بیشتری تمایل به خرید محصولات و یا استفاده از خدمات شما را خواهند داشت.
پیرامون این موضوع، مقاله زیر توصیه می شود:
یکی از فاکتورهای اصلی و بنیادین در کسب و پیشه و تجارت سنتی و علی الخصوص در کسب و کار آنلاین، گزینه ” اعتماد ” است. بنابراین ایجاد و برقراری این فاکتور اساسی و حیاتی برای هر کسب و کاری الزامی می باشد. راه های زیادی برای نیل به این هدف وجود دارد، از جمله بستر آفرینی از طریق بروشورها، کاتالوگ، نمایشگاه های تجاری، تبلیغات تلویزیونی و … اما انجام صرف یکی از اینها نام تجاری شما را به فراموشی می سپارد؛ چرا که هر کدام از اینها صرفا در یک یا چند وهله کوتاه مدت و در بازه زمانی معینی به نمایش در می آید و سپس خاتمه می یابد. طراحی سایت حرفه و تجارت که بخوبی وجهه کاری، کیفیت خدمات و محصولات شما را منعکس می سازد می تواند بطور دایم و طولانی مدت ارزشهای اصلی تان را به مخاطبان بازتاب نماید.
زبان های برنامه نویسی طراحی سایت
شناخت و تسلط به زبانهای نشان گذاری و زبانهای برنامه نویسی و کدنویسی در طراحی سایت حائز اهمیت و در واقع رکن پایه و استارت کار است و توانایی طراح سایت را می رساند.
از جمله زبان های برنامه نویسی در طراحی سایت عبارتند:
اچ تی ام ال (Html): این زبان در سال 1989 توسط تیم برنزلی خلق شد و برای انتشار داده ها معرفی گردید.
Html سر واژه هایHyper Text Markup Language و به معنای ” زبان نشانهگذاری ابرمتن ” یا “زبان علامتگذاری فرامتن” است. ساختار و پیکربندی یک صفحه اینترنتی بر پایه عناصر html است که این عناصر در نزد توسعه دهندگان وب همان تگ ها هستند.
جاوااسکریپت (Javascript): زبان جاوا اسکریپت توسط برند ایچ در پروژه مرورگر نت اسکیپ توسعه پیدا کرد و برای اولین بار در نسخه بتای نت اسکیپ 2 عرضه شد. زبان جاوا اسکریپ در ابتدا تحت عنوان لایو اسکریپ معرفی گردید و بعدها به جاوا اسکریپ تغییر نام یافت. پویایی صفحات یا به نوعی رویدادهایی که در صفحات بوجود می آیند برپایه این زبان در طراحی سایت مورد استفاده قرار می گیرد.
سی اس اس (CSS): تکنولوژِی برنامه نویسی برای شکل دادن و آرایش عناصر مختلف صفحات وب است. این شیوه نامه آبشاری توسط تیمی از کنسرسیوم جهانی وب اولین نسخه آنرا در سال 1960 انتشار داد.
جی کوئری (Jquery): فریمورک جی کوئری یکی از فریم ورک های محبوب پرطرفدار و کم حجم جاوا اسکریپ در مرورگر فایرفاکس است که درسال 2006 این زبان را معرفی کرد.
اس.وی.جی (SVG): زبانی برای توصیف گرافیک 2 بعدی و برنامه های گرافیکی در XML است. این تکنولوژی مخفف کلمات Scalable Vector Graphics می باشد. SVG برای ایجاد گرافیک های برداری در صفحات وب بکار می رود و با زوم روی عکس های SVG کیفیت آنها پایین نمی آید.
انواع طراحی سایت
بطور کلی وب سایت از نظر روش طراحب به دو دسته طراحی سایت داینامیک و طراحی سایت استاتیک طبقه بندی می شود.
طراحی سایت ایستا یا استاتیک همانگونه که از نامش پیداست بعد از اینکه توسط شرکت سازنده سایت یا طراح سایت ساخته شد، اطلاعات آن توسط مدیر یا صاحب سایت قابل تغییر نیست و برای بروزرسانی محتوا، ویرایش محتوای قبلی، یا افزودن محتوای جدید به سایت (مانند متن، عکس، ویدئو یا هر نوع مدیای دیگر) بایستی با شرکت سازنده سایت هماهنگی بعمل آورده و درخواست تغییرات دهد یا اینکه آموزشهای خاصی به صاحب وبسایت توسط متخصص مربوطه داده شود.
برای دریافت توضیحات بیشتر در این زمینه، مقاله درباره طراحی سایت استاتیک را مشاهده کنید.
طراحی سایت داینامیک که تلفظ صحیح آن ” داینمیک ” است، ساخته شده بر اساس سیستم های مدیریت محتوا که اطلاعات آنها توسط مدیر یا صاحب سایت بر اساس تغییرات شرایط کاری، زمان و غیره قابل تغییر است و وی می تواند محتوای سایت را بروزآوری نموده یا مدیای جدید به وب سایت اضافه نماید.
برای دریافت توضیحات بیشتر در این زمینه، مقاله درباره طراحی سایت داینامیک را مطالعه کنید.
در تقسیم بندیهای جزئی تر طراحی وبسایت بر اساس موضوع، مشاغل و حرفه های مختلفی را تحت اجماع قرار می دهد از جمله: طراحی سایت شرکت، طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت صنعتی، طراحی سایت آموزشگاه، طراحی سایت پزشک، طراحی سایت دکوراسیون، طراحی سایت پوشاک، طراحی سایت نمایشگاه خودرو، طراحی سایت بانک، طراحی سایت املاک، طراحی سایت رستوران، طراحی سایت خبرگزاری، طراحی سایت بیمارستان، طراحی سایت صرافی، طراحی سایت هتل و هزاران مورد دیگر.
موسسه آرسام طرح با شناخت و نیازسنجی مشاغل مختلف، طراحی سایت مناسب و ویژه کسب و کار شما را پیاده سازی و اجرا می نماید. برای گزینش بهترین انتخاب و کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
طراحی سایت و سئو
سئو یا بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو که همگام با روند طراحی سایت و بیشتر پس از اتمام ساخت آن انجام می گیرد، فرایندی است جهت بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو.
سئو به منظور بهبود عملکرد سایت شما براساس استانداردهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق انجام می شود. فاکتورهای زیادی در سئو سایت تاثیرگذارند و مجموعه ای از تکنیک ها و دستورالعمل ها است که با پیاده سازی و انجام آنها رتبه سایت در کلمه یا کلمات کلیدی خاص و مرتبط با فعالیت شما افزایش یافته و در صفحه اول گوگل قرار می گیرد.
دیدگاه شما